Macarons med kaffekräm
Description
Du Behöver
Macarons
- 170 g florsocker
- 110 g siktat mandelmjöl
- 90 g äggvita
- 2 msk strösocker
- kakao till dekoration
Kaffekräm
- 100 g mörk choklad 70%
- 100 g grädde
- 0,5 msk honung
- 1,5 msk nybryggt kaffe
- 1 nypa salt
Till montering
- 1 msk rostade kaffebönor
- 1 tsk havssalt
Instruktioner
- Macarons Sikta mandelmjöl och florsocker och blanda. Sikta sedan det en gång till i en ny bunke.
- Vispa äggvitan fluffigt och tillsätt sedan strösockret. Fortsatt vispa till det blir ett fast skum.
- Vänd ner mandelmjöl och florsocker försiktigt till en jämn smet.
- Häll smeten i en spritspåse och spritsa ut rundlar stora som 1-kronor på bakplåtspapper.
- Fyll en tesil med kakao, håll ett bakplåtspapper över macaronsen och sikta kakao över halva. Låt macaronsen vila i ca 45 minuter innan de stoppas in i ugnen.
- Grädda i 125 grader, längst ner i ugnen, ca 20 minuter.
- Kaffekräm Hacka chokladen och lägg i en bunke.
- Värm grädde, honung, kaffe och salt i en kastrull till precis under kokpunkten. Häll gräddblandningen över chokladen och mixa slätt med en stavmixer. Låt stå i rumstemperatur tills det blivit en spritsbar konsistens.
- Montering Mortla kaffebönor och havssalt. Spritsa med en stjärntyll på hälften av macaronsen, strö över kaffe- och saltblandningen och lägg på ett lock. Förvara i kyl till servering.
Tips
Har du bråttom? Ställ kaffekrämen kallt en liten stund, men håll koll så den inte står för länge och blir för fast!