side-area-logo

Macarons med kaffekräm

Recommend
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIN
  • Pinterest
Share
Description
Du Behöver
Macarons
  • 170 g florsocker
  • 110 g siktat mandelmjöl
  • 90 g äggvita
  • 2 msk strösocker
  • kakao till dekoration
Kaffekräm
 
  • 100 g mörk choklad 70%
  • 100 g grädde
  • 0,5 msk honung
  • 1,5 msk nybryggt kaffe
  • 1 nypa salt
Till montering
  • 1 msk rostade kaffebönor
  • 1 tsk havssalt
     
Instruktioner

  1. Macarons Sikta mandelmjöl och florsocker och blanda. Sikta sedan det en gång till i en ny bunke.

  2. Vispa äggvitan fluffigt och tillsätt sedan strösockret. Fortsatt vispa till det blir ett fast skum.

  3. Vänd ner mandelmjöl och florsocker försiktigt till en jämn smet.

  4. Häll smeten i en spritspåse och spritsa ut rundlar stora som 1-kronor på bakplåtspapper.

  5. Fyll en tesil med kakao, håll ett bakplåtspapper över macaronsen och sikta kakao över halva. Låt macaronsen vila i ca 45 minuter innan de stoppas in i ugnen.

  6. Grädda i 125 grader, längst ner i ugnen, ca 20 minuter.

  7. Kaffekräm Hacka chokladen och lägg i en bunke.

  8. Värm grädde, honung, kaffe och salt i en kastrull till precis under kokpunkten. Häll gräddblandningen över chokladen och mixa slätt med en stavmixer. Låt stå i rumstemperatur tills det blivit en spritsbar konsistens.

  9. Montering Mortla kaffebönor och havssalt. Spritsa med en stjärntyll på hälften av macaronsen, strö över kaffe- och saltblandningen och lägg på ett lock. Förvara i kyl till servering.

Tips
Har du bråttom? Ställ kaffekrämen kallt en liten stund, men håll koll så den inte står för länge och blir för fast!