Brownie med hallonmousse, chokladfluff och maränger
Description
DU BEHÖVER
Browniebotten
- 120 g smör
- 120 g mörk choklad
- 1,5 dl strösocker
- 1,5 dl ljust muscovadosocker
- 1 tsk vaniljsocker
- 2 ägg
- 3 dl vetemjöl
- 2 msk kakao
- 1 krm salt
Chokladfluff
- 75 g choklad
- 150 g grädde
Hallonmousse
- 250 g hallon, frysta tinade
- 1 dl gelésocker
- 2 dl grädde
Maränger
- 4 äggvitor
- 2,5 dl strösocker
- pastafärg
Instruktioner
GÖR SÅHÄR
- Browniebotten Sätt ugnen på 175 grader.
- Täck en fyrkantig form ca 20-24 cm med bakplåtspapper (eller använd gjutbalkar).
- Hacka chokladen och smält tillsammans med smöret över vattenbad. Rör i allt socker och blanda i ett ägg i taget. Sikta ner mjöl, kakao och salt och vänd försiktigt ner i smeten.
- Häll smeten i formen och grädda i 175 grader i 20 minuter. Känn med sticka så att brownien är färdig, den ska inte vara superkladdig. Låt svalna.
- Chokladfluff Hacka chokladen och lägg i en bunke.
- Koka upp grädden till första bubblan och häll över chokladen, låt stå i några minuter.
- Mixa slätt med stavmixer, täck blandningen med plastfolie direkt på och ställ i kyl i minst fem timmar, gärna över natt.
- Vispa upp med ballongvisp till ett härligt fluff. Fyll fluffet i en spritspåse med valfri tyll.
- Hallonmousse Koka upp hallonen och sila dem så du får en slät puré.
- Blanda purén med gelésockret och koka upp, låt koka ungefär en minut. Häll över i en bunke och ställ in kylen för att svalna.
- Vispa upp grädden försiktigt tills den blir härligt fluffig och lägg i en liten klick i den svala hallonblandningen. Vispa ihop till en jämn smet och tillsätt sedan resten av grädden och vänd försiktigt ned den.
- Lägg över moussen i en spritspåse med rund tyll och lägg in i kylen.
- Maränger Sätt ugnen på 100 grader.
- Blanda äggvitor och socker i en rostfri bunke över vattenbad. Värm upp marängen till 65 grader, rör om då och då.
- Vispa den varma marängblandningen i hushållsassistent eller med elvisp tills den svalnat till rumstemperatur och är blank och fast. Tillsätt pastafärg för färgade maränger, antingen i marängsmeten eller på insidan av spritspåsen.
- Spritsa ut marängerna på en plåt med bakplåtspapper och grädda mitt i ugnen i 40-60 minuter.
- Servering Skär brownien i lagom stora bitar och spritsa mousse och fluff på. Dekorera med maränger och färska hallon!
Tips
Förbered gärna alla ingredienser en dag i förväg så allt har svalnat och stelnat till det är dags för dekorering och servering!