side-area-logo

Brownie med hallonmousse, chokladfluff och maränger

Recommend
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIN
  • Pinterest
Share
Tagged in
Description
DU BEHÖVER
Browniebotten
  • 120 g smör
  • 120 g mörk choklad
  • 1,5 dl strösocker
  • 1,5 dl ljust muscovadosocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 ägg
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 msk kakao
  • 1 krm salt
Chokladfluff
  • 75 g choklad
  • 150 g grädde
Hallonmousse
  • 250 g hallon, frysta tinade
  • 1 dl gelésocker
  • 2 dl grädde
Maränger
  • 4 äggvitor
  • 2,5 dl strösocker
  • pastafärg
Instruktioner
GÖR SÅHÄR


  1. Browniebotten Sätt ugnen på 175 grader.

  2. Täck en fyrkantig form ca 20-24 cm med bakplåtspapper (eller använd gjutbalkar).

  3. Hacka chokladen och smält tillsammans med smöret över vattenbad. Rör i allt socker och blanda i ett ägg i taget. Sikta ner mjöl, kakao och salt och vänd försiktigt ner i smeten.

  4. Häll smeten i formen och grädda i 175 grader i 20 minuter. Känn med sticka så att brownien är färdig, den ska inte vara superkladdig. Låt svalna.

  5. Chokladfluff Hacka chokladen och lägg i en bunke.

  6. Koka upp grädden till första bubblan och häll över chokladen, låt stå i några minuter.

  7. Mixa slätt med stavmixer, täck blandningen med plastfolie direkt på och ställ i kyl i minst fem timmar, gärna över natt.

  8. Vispa upp med ballongvisp till ett härligt fluff. Fyll fluffet i en spritspåse med valfri tyll.

  9. Hallonmousse Koka upp hallonen och sila dem så du får en slät puré.

  10. Blanda purén med gelésockret och koka upp, låt koka ungefär en minut. Häll över i en bunke och ställ in kylen för att svalna.

  11. Vispa upp grädden försiktigt tills den blir härligt fluffig och lägg i en liten klick i den svala hallonblandningen. Vispa ihop till en jämn smet och tillsätt sedan resten av grädden och vänd försiktigt ned den.

  12. Lägg över moussen i en spritspåse med rund tyll och lägg in i kylen.

  13. Maränger Sätt ugnen på 100 grader.

  14. Blanda äggvitor och socker i en rostfri bunke över vattenbad. Värm upp marängen till 65 grader, rör om då och då.

  15. Vispa den varma marängblandningen i hushållsassistent eller med elvisp tills den svalnat till rumstemperatur och är blank och fast. Tillsätt pastafärg för färgade maränger, antingen i marängsmeten eller på insidan av spritspåsen.

  16. Spritsa ut marängerna på en plåt med bakplåtspapper och grädda mitt i ugnen i 40-60 minuter.

  17. Servering Skär brownien i lagom stora bitar och spritsa mousse och fluff på. Dekorera med maränger och färska hallon!

     

Tips
Förbered gärna alla ingredienser en dag i förväg så allt har svalnat och stelnat till det är dags för dekorering och servering!