Sprinklebuns
Description
DU BEHÖVER
Bulldeg
- 50 g jäst
- 5 dl kall mjölk
- 150 g socker
- 1,5 tsk salt
- 1 ägg
- 950 g vetemjöl special
- 150 g smör, rumstempererat
- 150 g strössel
Vaniljfyllning
- 150 g smör
- 60 g florsocker
- 2 msk vaniljsocker
- Strössel
Cream Cheese-frosting
- 150 g smör, rumstempererat
- 100 g cream cheese, rumstempererat
- ½ msk vaniljextrakt
- 150-200 g florsocker
- 2-3 msk vispgrädde
Instruktioner
GÖR SÅHÄR
- Bulldeg Rör ut jästen i den kalla mjölken.
- Tillsätt socker, salt och rör runt. Blanda i ägget och häll till sist i mjölet.
- Låt degen jobba i maskin i ca 7 minuter och klicka sedan i smöret lite i taget. Låt arbeta i 7-8 minuter till.
- Låt degen jäsa under plastfolie i 1 ½ - 2 timmar. Gör under tiden fyllningen.
- Vaniljfyllning Vispa ihop smör, florsocker och vaniljsocker till en jämn smet.
- Stjälp upp den färdigjästa degen på mjölad bänk och arbeta degen smidig.
- Kavla ut degen ca 5 mm tjock och strö över strösslet. Vik ihop degen igen och arbeta den på nytt för att få in strösslet i degen.
- Dela degen i två delar och kavla ut varje del till 5 mm tjockt. Bred på vaniljfyllningen och strö över strössel. Rulla ihop degen och använd en sytråd för att dela till jämna bullar, ca 5 cm breda.
- Lägg bullarna i en ugnssäker form/långpanna med ca 1 cm mellanrum (alt. Två st springformar, ca 24 cm) som är klädd med bakplåtspapper jäs i 1 timma.
- Grädda i 200 grader i cirka 30 minuter tills de fått fin färg och nått 92 grader i innertemperatur.
- Cream Cheese-frosting Blanda ihop smör och cream cheese, använd gärna en bakmaskin med vinge, och blanda i ca 30 sekunder till en jämn smet.
- Tillsätt vaniljextraktet under omrörning. Sänk hastigheten och tillsätt florsocker och vispgrädde i omgångar till frostingen får en lagom, bredbar konsistens.
- Låt bullarna svalna helt innan du brer på cream cheese-frostingen, häll över rikligt med strössel och servera!